MINÄ & BLOGI

M I N Ä


Katri, 32 vuotta, Turku.

Pidän kirjoista, viherkasveista, kotona hengailusta ja iltakävelyistä. Pidän myös syksystä, kaupungista lähtemisestä, true crime -podcastien kuuntelemisesta tiskatessa, palapelien kokoamisesta ja teatterista. Olen feministi, vegaani ja muita joskus vaikeiksi miellettyjä asioita. Ostan lähes kaiken tarvitsemani kirpputoreilta. Olen hyvä keksimään itselleni kaikenlaisia pieniä sääntöjä, mutta välillä on haasteita muistaa katsoa kalenteria tai vastata viesteihin. 

Lempikirjailijoitani ovat Tove Jansson ja Alice Munro.

Asun kumppanini ja kissani kanssa. Töissä olen kirjastossa. 


B LO G I


Blogini on ollut aktiivisena vuodet 2011-2019. Parin vuoden tauon jälkeen avasin blogini jälleen vuoden 2021 lopulla.

Perustin blogini vuonna 2011. Olin törmännyt vähän ennen ensimmäistä kertaa kirjablogeihin ja tajunnut, että kirjoistakin voisi blogata. Ennen blogin perustamista olin kirjoittanut arvioita lukemistani kirjoista goodreadsiin, nettipäiväkirjaani sekä paperiseen kirjapäiväkirjaani. Innostus kirjablogin perustamiseen tuli siitä, että kirjoista kirjoittaminen oli itselleni tapa ja toisaalta en tuntunut löytävän blogikentältä mieleistäni blogia - piti siis perustaa se itse. 

Blogi on toiminut itselläni lukupäiväkirjana, eli olen kirjoittanut lähtökohtaisesti jokaisesta lukemastani kirjasta silloin, kun blogi on ollut aktiivinen. Olen itse valinnut kirjat, jotka luen ja mitä niistä kirjoitan. Suurin osa lukemistani kirjoista on lainattu kirjastosta, osa ostettu itse ja muutamia saatu arvostelukappaleena. Lähtökohtaisesti luen pyytämäni arvostelukappaleet, pyytämättä lähetetyistä ne, jotka kiinnostavat. Blogi on harrastukseni, eikä kukaan muu vaikuta siihen, mitä luen tai millaista sisältöä blogiini tuon. 

Kirjoista kirjoittamisessa itselleni tärkeintä ja antoisinta on lukukokemuksen herättämien tunteiden ja ajatusten puinti, ei aina niinkään teoksen sisällön, tarinan tai juonen analysointi. Pidän siitä, kun ehdin kirjoittaa heti kirjan lukemisen jälkeen ajatukseni ylös, sillä näin tuntuu, että teksti kytee ja sauhuaa. Saan vangittua kirjan herättämän tunteen sanoiksi.

Kirjoitan sen, mitä ajattelen kirjoitushetkellä. Joskus mielipide kirjasta tai jostain asiasta muuttuu, mutta palaan siihen, jos se tuntuu tarpeelliselta. En enää varauksetta suosittelisi viisi vuotta sitten hehkuttamiani kirjoja, koska aika muokkaa lukukokemuksia, mutta kirjoitushetkellä olen ajatellut juuri niin kuin olen kirjoittanut. 

Kirjoitan harvoin huonoista kirjoista, sillä kaikkien kirjavuosieni jälkeen olen oppinut melko hyvin valitsemaan luettavaksi kirjoja, joista pidän ja karsimaan ne, jotka selailun perusteella eivät vakuuta. Sysihuonot kirjat jätän kesken.