tiistai 31. lokakuuta 2017

Unohdettuja kirjahelmiä

IMG_0452

Kirsi kirjoitti hetki sitten hyvän jutun unohdetuista kirjoista. Sellaisista periaatteessa hyvistä kirjoista, jotka eivät kuitenkaan syystä tai toisesta tunnu menestyvän. Kirjat jäävät vähälle huomiolle, myyntiluvuiltaan vaisuiksi. Kirsi esitteli kolme hänen mielestään hyvää unohdettua kirjaa ja kysyi mitkä kolme kirjaa muut nostaisivat omalle listalleen.

Innostuin Kirsin tekstistä sen verran, että ajattelin jatkaa juttua täällä oman blogini puolella esittelemällä muutaman kirjan, joita itse pidän tällaisina unohdettuina helminä. Kirsin tavoin en tiedä miten paljon nämä teokset ovat myyneet, kiertäneen kirjastoissa tai olleet ylipäänsä näkyvillä. Listani pohjautuu puhtaasti siihen miten vähän näitä tuntuu näkyvän yhtään missään, eli niinkin luotettavaan lähteeseen kuin intuitiooni. Joka tapauksessa näille toivoisin lisää näkyvyyttä ja lukijoita.


Listasta olisi kevyesti saanut paljon pidemmän, mutta halusin esitellä vähän vanhempia lemppareitani. Ehkä voisin tehdä listan vielä uudemmista hienoista, mutta jotenkin vähäiselle huomiolle jääneistä teoksista.

Sama lyhyesti: lukekaa seuraavat.


IMG_0451


K U U S I  U N O H D E T T U A  H E L M E Ä

♥ Bernard Beckett: Genesis

 Huomasin tämän kirjaston viimeksi palautettujen kärryssä jokin aika sitten ja taisin hihkaista ääneen. Kun suosittelin tätä asiakkaalle, ja hän lainasi sen, niin hymyni ei meinannut sammua kolmeen päivään. Hieno, hieno kirja, joka kannattaa lukea. Minulla on tämä nykyään omana hyllyssäni.

♥ Susan Fletcher: Tummanhopeinen meri

Yksi kauneimpia, haikeimpia ja sadunhohtoisia kirjoja, joita olen koskaan lukenut. Lempikirjojeni kärjessä. En ole uskaltanut lukea tätä toista kertaa, ettei lumous säry. 

♥ Claudie Gallay: Tyrskyt

Kun lukiessa kuulee kylmän meren aaltojen lyövän harmaita kallioita vasten, tuntee villapaidan karheuden ihollaan, näkee loimuavan takkatulen ja jossain rääkäisee lintu, niin tietää lukevansa helmeä. Tässä on kirja, jonka lukemisesta on aikaa, mutta jonka tunnelma on jäänyt niin vahvana mieleeni, että on kuin olisin lukenut tämän vasta eilen.

 ♥ Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max

Kirja, joka oli pitkään paras lukemani kotimainen. Nyt kirja keikkuu jossain viiden parhaan joukossa, sillä onneksi täällä meilläkin välillä tykitellään kunnolla, ja tämän lisäksi on tullut luettua mielettömiä helmiä. En silti koskaan kyllästy suosittelemaan tätä kirjaa, joka on tarinaltaan ja tunnelmaltaan kovin ainutlaatuinen.

♥ Marisha Rasi-Koskinen: Katariina

Rasi-Koskinen on timanttinen kirjailija. Häneltä on julkaistu neljä teosta, joista kolme olen hankkinut omakseni ja neljäs on ostoslistalla. En ymmärrä miksei ihan jokainen kotimaisesta kirjallisuudesta mitään tajuava vouhuta näistä, koska totisesti pitäisi. Katariina oli esikoinen ja jo se vei jalat alta.

♥ Delphine de Vigan: Yötä ei voi vastustaa

Olen lukenut kirjailijan kaksi suomennettua teosta ja vain odottanut, ja odottanut, ja odottanut, että lisää tulisi. Mielenkiintoiset ja tärkeät aiheet, vahva kerronta ja mykistävät tunteet. Yksi lempikirjoistani, ja kun todella harvoin kuulen jonkun lukeneen tämän, niin haluan itkeä vähän.


Toivottavasti näistä joku päätyy lukulistallesi!

20 kommenttia:

 1. Olen lukenut näistä kaksi (Genesis ja Yötä ei voi vastustaa) ja todella vaikuttavia lukuelämyksiä olivat. Kaksi näistä kirjoista (Tummanhopeinen meri ja Sinun jälkeesi, Max) löytyy omasta hyllystäni, mutta hävyttömästi ovat yhä lukematta.

  Sitten kaksi jäljellä olevaa ovat minulle melko outoja eli olen kuullut joskus, mutta en ole kiinnittänyt sen kummemmin huomiota. Täytyypä tutustua kys. kirjoihin tarkemmin jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa Genesis ja Yötä ei voi vastustaa ovat u p e i t a ! Mutta niin ovat muutkin, eli ihan ehdottomasti kannattaa kyllä lukea!

   Poista
 2. Olikin pakko laittaa tuo Sinun jälkeesi, Max varaukseen kirjastosta. Pidin paljon Parkkisen kerronnasta Säädyllisessä ainesosassa, joten innostuksesi perusteella tämä voisi olla hyvinkin lukemisen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Sinun jälkeesi, Max on Parkkisen paras teos. Toivottavasti pidät!

   Poista
 3. Mulla on myös ollut Kirsin jutun jäljiltä mielessä vastaavan listan tekeminen, kunhan vaan ehtisin. :) Näistä olen (toistaiseksi?!) lukenut vain Sinun jälkeesi, Maxin mutta sen kyllä voisin nostaa itsekin esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tee ihmeessä lista! Olis kiva nähdä muiltakin tällaisia helmiä ja ehkä saada lisää täytettä lukulistalle, joka onkin niin tynkä muuten ;) Mutta siis oikeasti! Ja Max on huikea! <3

   Poista
 4. Onpas mielenkiintoinen aihe! Aloin heti miettiä, mitä teoksia omalle listalleni tulisi.

  Noista olen lukenut ainoastaan Tyrskyt, ja olen samaa mieltä kanssasi sen mieleenpainuvasta tunnelmasta. Huh! <3 Muuten kiinnostaisi lukea sekä Parkkisen että Fletcherin teokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiiiii sitten vain listaa tekemään. Ainakin minua kiinnostaisi kovasti mitä muut listaisivat.

   Tyrskyt on mieletön. Nuo muutkin kannattaa ehdottomasto lukea <3

   Poista
 5. Ihan mahtavaa, että tartuit tähän juttuaiheeseen. Genesis on sellainen klassikko, joka kai kaikkien kirjahullujen olisi pitänyt lukea, vaan ainakaan minä en - vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mainiosta ja innoittavasta tekstistäsi, sen pohjalta oli kiva pohtia tätä. Apua sitten äkkiä lukemaan Genesis!

   Poista
 6. Tyrskyt oli minustakin todella upea! Fletcheriltä, Rasi-Koskiselta ja Parkkiselta olen lukenut muita kirjoja, mutten sitten koskaan tullut tarttuneeksi näihin mainitsemiisi, vaikka olen niistä kehuja kuullutkin. Samoin Genesis on roikkunut to-read-listallani useita vuosia.. Täytynee laittaa Delphine de Vigan samalle listalle, ja todella tarttua niihin kirjoihin joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrskyt on niin hieno. <3 Nämä listaamani ovat mielestäni ne parhaimmat Fletcheriltä, Rasi-Koskiselta ja Parkkiselta, että jos olet pitänyt niistä muista, uskoisin sinun pitävän myös näistä. Genesis ja Yötä ei voi vastustaa kannattaa myös ehdottomasti lukea! Helmiä ovat <3

   Poista
 7. Laitan kirjojen nimet muistiin :)

  VastaaPoista
 8. Tälläsen postauksen voisin itsekin tehdä joskus. Tyrskyt on aivan ihana ja erityisesti on jäänyt mieleen sen todella maalauksellinen ja runollinen kieli. Sinun jälkeesi, Max odottaa hyllyssä huomaamista:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei tee! Olis hauska lukea muidenkin listoja. Tyrskyt on <3 ja voi apua, huomaa äkkiä se Max!

   Poista
 9. Ihana postaus! Nämä kaikki ovat minullakin lukemattomia, pitää ottaa ylös! Paitsi tuo Parkkinen on jo ylhäällä, sen jo aloitin, mutta lopetin ensisivujen jälkeen kun jostain syystä ärsytti se niin paljon, että tuntui etten anna sille kovin reilua mahdollisuutta jos luen pidemmälle. :D En edes tiedä mikä ärsytti, en ihan hirveästi innostunut Säädyllisestä ainesosasta, mutta ei sekään nyt huono ollut! Onneksi se on omassa hyllyssä, joten voin joskus armollisempaan aikaan yrittää palata sen pariin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidät! <3
   Itseäni nykyään vähän kuumottelee suositella Maxia, koska olen lukenut sen jo ennen blogia, eli aika paljon nuorempana, ja se oli minulle tavallaan se sysäys, että tajusin, että Suomessakin kirjotetaan ihan hyviä kirjoja. En siis tiedä mitä pitäisin siitä nyt. Toisaalta se on silti edelleen yksi parhaita lukukokemuksiani, joten en halua vähätellä. Mutta anna ihmeessä Maxille toinen mahdollisuus, mielestäni se on Säädyllistä ainesosaa parempi.

   Poista
 10. Rasi-Koskinen ja Parkkinen ovat lukulistalla!<3 Mun mielestä yksi unohdetuista helmistä on Laura Saven Paljain jaloin, joka on omaelämäkerrallinen teos siitä, kuinka Save lääkäriopiskelijana sairastuu syöpään. Kirja on julkaistu postuumisti ja tässä ei kyyneliltä vältytä. Hieno kirja <3

  VastaaPoista
 11. Kiva idea tämä esitellä unohdettuja helmiä! Juuri näin ne saavat ansaitsemaansa huomiota!

  Minua alkoi kiehtomaan tuo Tummanhopea meri. Luin aiemman bloggauksesi siitä ja se vaikutti aivan täydelliseltä kirjalta minulle! Kiitos vinkistä, täytyy jossain vaiheessa hankkia kirja käsiini! 💗

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.